Nock No5
- camillasvensson32
- 13 feb.
- 3 min läsning

Låt oss säga några ord om våra lördagar. Vi tycker utomhusmiljön vid Nock är magisk och behöver nyttjas mer. Därför bjuder vi in till mathäng på bryggan vid Nock!
De lördagar vi har öppet förvandlas bryggan vid bra väder till en härlig plats att hänga på
mellan ca klockan 14.30 - 16.30. Läs på fb när vi anser att det är bra väder.
Du visste väl att det regnar mer sällan i skärgården än i stan? Det är för att Vänern trycker undan regnet, så ta med ditt bästa humör och din aptit. Kom och njut av den friska luften
och den vackra utsikten! Vill du inte hänga ute är Nock öppet som vanligt mellan klockan 11.00 - 23.00


Räkmarinad
1/4 kopp olivolja, 2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk citronsaft, 2 msk färsk hackad persilja, 1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/4 tsk röda chiliflakes (valfritt)
Blanda alla marinadingredienser i en skål.
Tillsätt skalade och urkärnade räkor till marinaden.
Vänd räkorna så att de jämnt täcks av marinaden.
Täck skålen och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter, eller upp till 2 timmar.
Förvärm en grill eller stekpanna på medelhög värme.
Ta ut räkorna från marinaden och släng överskottet.
Grilla eller stek räkorna i 2-3 minuter per sida, tills de blir rosa och genomskinliga.
Servera de marinerade räkorna varma, gärna med extra hackad persilja som dekoration.
Enkel räkdip:
Blanda 8 uns (ca 227 g) mjukost med 1/4 kopp majonnäs, 2-4 msk citronsaft (beroende på om du använder vanlig citron eller Meyer-citron), finrivet citronskal från 1 citron, 3/4 pund kokta, skalade små rosa räkor (salladsräkor), 1/4 kopp skivad salladslök och 2 msk finhackad färsk persilja. Smaka av med några droppar Tabasco eller Crystal hot sauce samt nymalen svartpeppar
Räkpizza med vitlök och parmesan
1 färdig pizzadeg (eller hemmagjord)
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 kopp riven mozzarellaost
1/2 kopp riven parmesanost
1 kopp skalade och kokta räkor
Färsk basilika eller persilja för garnering
Salt och svartpeppar efter smak
How to do
Förvärm ugnen enligt anvisningarna på pizzadegen.
Rulla ut pizzadegen på bakplåtspapper och lägg på en bakplåt.
Värm olivoljan i en stekpanna och stek den finhackade vitlöken tills den är gyllene och doftar gott.
Pensla den utrullade pizzadegen med den vitlöksdoftande oljan.
Strö över mozzarellaost och parmesanost.
Grädda pizzan i ugnen tills osten smält och pizzan fått fin färg (ca 10-12 minuter).
Ta ut pizzan och fördela de räkorna jämnt över ytan.
Krydda med lite salt och svartpeppar.
Garnera med färsk basilika eller persilja. Servera direkt

Citronspritz
6 cl torrt vitt vin
3 cl citronlikör (t.ex. Limoncello)
1 cl färskpressad citronsaft
Sodavatten
Citronskiva och färsk mynta till garnering
Isbitar. Fyll ett vinglas med isbitar.
Häll i det vita vinet, citronlikören och citronsaften.
Rör om försiktigt. Toppa med sodavatten.
Garnera med en citronskiva och en kvist färsk mynta.
Denna friska och syrliga drink kompletterar skaldjurens naturliga smaker perfekt. Skål!
Dill & Gurka Gin Tonic
5 cl gin
10 cl tonic water
2 skivor gurka
1 kvist färsk dill
Isbitar
Citronskiva till garnering
Fyll ett glas med isbitar.
Lägg i gurkskivorna och dillen.
Häll i gin och tonic water.
Rör om försiktigt.
Garnera med en citronskiva.
Denna drink har en fräsch och örtig smak som kompletterar räkor perfekt. Skål!
Gurka & Citron N(m)ocktail
10 cl sodavatten
5 cl färskpressad citronsaft
2 skivor gurka
1 kvist färsk dill
1 tesked honung (valfritt)
Isbitar
Citronskiva till garnering
Fyll ett glas med isbitar.
Lägg i gurkskivorna och dillen.
Häll i citronsaften och sodavattnet.
Om du vill ha lite sötma, tillsätt honungen och rör om väl.
Garnera med en citronskiva.

//Camilla & Petra
Comments